Segueix-nos F Y T R

Creus que MÉS per Mallorca hauria de confluir amb el projecte polític de Yolanda Díaz de cara a les eleccions estatals?

|

Yolanda Díaz, vicepresidenta i ministra espanyola, continua aquestes setmanes amb el seu «procés d'escolta» a través de la plataforma política Sumar.

El pròxim 2 d'abril serà el final d'aquest recorregut, que també arribà a les Balears, i Díaz anunciarà a Madrid si finalment es postula com a candidata per a liderar un projecte d'esquerres.

Sumar cerca la confluència de totes les forces progressistes dels diferents territoris de l'Estat espanyol. Més enllà de la seva pugna amb Podemos, partits com els Comuns o Compromís han anunciat la seva voluntat de confluir en el projecte.

I això ens duu a l'escenari de les Balears. Segons han apuntat diversos mitjans locals, Sumar manté des de fa temps un canal de comunicació amb MÉS per Mallorca de cara a una possible confluència d'ambdues formacions.

La plataforma de Díaz s'hauria mostrat oberta al fet que el partit ecosobiranista s'integrés amb el seu projecte de cara a les eleccions estatals i així aconseguir més representativitat en un escenari d'una política de blocs i polarització.

Amb tot, el partit liderat per Lluís Apesteguia es mostraria més reticent a aglutinar-se en aquesta formació, defensant un prisma de lleialtat a la gent de les Illes i no a una formació d'obediència als dictats de Madrid. Amb tot, sembla que les vies de comunicació continuarien obertes.

Així, a l'enquesta d'aquesta setmana, dBalears demana als seus lectors si consideren que MÉS per Mallorca hauria de confluir amb el projecte de Yolanda Díaz de cara a les eleccions estatals. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, aconseguiria aglutinar el vot de totes les forces d'esquerres i ecologistes.

-No, el partit ecosobiranista quedaria sotmès als dictats d'una formació de Madrid.

+ VIST