Segueix-nos F Y T R

Els creadors de Dolly esperen clonar un porc l'any que ve

| Londres |

Els científics de l'institut Roslin d'Escòcia esperen aconseguir clonar un porc el 1999, tres anys després del naixement de l'ovella Dolly, primer mamífer clonat a partir d'una cèl·lula adulta.

L'objectiu és fabricar porcs que serveixin com a bancs d'òrgans per a trasplantaments renals i cardíacs destinats als homes sense el gen específic que provoca actualment nombrosos rebuigs. «Ens queda encara feina per assolir l'objectiu. Però esperam aconseguir-ho l'any vinent», explicà Simon Best, un dels directius de Roslin Bio-Med, filial de l'institut.

Els experts intentaran clonar el porc a partir d'una cèl·lula d'embrió, a diferència de Dolly, que va ser creada a partir d'una ovella adulta. «Començarem amb una cèl·lula d'embrió perquè és més fàcil i ràpid. Una vegada que haguem aconseguit la clonació a partir d'un embrió la intentarem amb una cèl·lula adulta», explicà Best.

Segons l'expert, els porcs no guarden una estreta relació genètica amb els éssers humans, però els seus ronyons i el cor són semblants als nostres en mida i estructura.

+ VIST