Segueix-nos F Y T R

Son Bonet rememora els 100 anys del primer vol tripulat en aeroplà

Els pilots O'Kelly i Nadal recordaren volant el naixement de l'aviació

J.AGUIRRE. Palma.
Els germans Wright, Orville i Wilbur, van ser els primers a realitzar el primer vol amb motor. Ahir es van complir cent anys d'aquell 17 de desembre de 1903. Amb motiu del centenari, la Fundació Aeronàutica Mallorquina va realitzar un vol commemoratiu.

Simulant els germans Wright, Gonzalo O'Kelly i Eduardo Nadal, es van enlairar des de l'aeròdrom de Son Bonet, pilotant una avioneta de 1956, fabricada a Espanya i sobrevolant Palma, durant més d'aquells 12 segons que va durar el primer vol. El dia 17, amb Orville als comandaments i davant de cinc testimonis de la localitat, igual com ahir a l'aeròdrom de Son Bonet, eFlyer es va enlairar del carril, ja que no tenien ni rodes, d'uns dotze metres i va realitzar un vol ondulant d'uns 36 metres. Aquell dia es produí el primer vol sostingut i controlat d'un aeroplà.

Així, Gonzalo i Eduardo, els dos pilots, van posar tot a punt per al vol commemoratiu a bord de l'avioneta, model Aisa I11B. El motor es posà en marxa després de diversos intents manuals a l'hèlix. Finalment i amb el permís de torre de control, enfilaren pista enlairant-se en direcció a Inca i vorejant Palma. Mentre l'horabaixa arribava ambdós es mostraren emocionats recordant com seria aquell vol, fa 100 anys.

+ VIST