Segueix-nos F Y T R

El Casal Balaguer, nominat al Premi Mies van der Rohe 2015

Imatge d'arxiu del Casal Balaguer. | S. AMENGUAL

|

El Casal Balaguer, ubicat al carrer Unió de Palma, ha estat nominat al Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe, en la seva edició de 2015. Les 420 obres nominades al guardó es van donar a conèixer ahir, de les quals, 35 són a Espanya.

Així mateix, un total de set obres nominades han estat construïdes fora d'Espanya per estudis d'arquitectura espanyols. Creat el 1987 per l'Ajuntament de Barcelona i la Comissió Europea i dotat amb 60.000 euros, es tracta del premi més important de l'arquitectura europea i es concedeix bianualment a obres acabades en els dos anys previs al seu lliurament.

Excel·lència
Els principals objectius del premi són reconèixer i remarcar l'excel·lència en el camp de l'arquitectura i donar a conèixer la important contribució dels professionals europeus al desenvolupament de noves idees i investigació tecnològica, a més dels clients que permeten que aquestes obres siguin possibles.

Sobre el Casal Balaguer, cal recordar que l'Ajuntament de Palma va adjudicar recentment l'última fase de rehabilitació integral de l'edifici.

+ VIST