Segueix-nos F Y T R

El Barça, amb la moral pels niguls

La bona pretemporada fa afrontar la Lliga de Campions amb confiança

| Barcelona |

El nou Futbol Club Barcelona de Louis van Gaal, que va aprovar amb nota el darrer examen de la pretemporada després de guanyar el Newcastle de Bobby Robson 0-3 a Sant James Park, ha de confirmar ara el seu bon estat de forma en el seu debut en competició oficial dimecres vinent contra el Legia de Varsòvia a la Lliga de Campions. Quatre victòries i dues derrotes ha estat el balanç de l'equip blaugrana en els sis partits amistosos que ha disputat en la pretemporada, en els quals ha marcat 16 gols (2'6 per partit) i n'ha encaixat 8 (1'3).

El nou sistema 3-4-2-1 ideat pel tècnic holandès, Louis van Gaal, per al nou Barcelona ha demostrat una gran efectivitat golejadora. I, sobretot, ha destacat el repartiment de gols entre molts jugadors. Fins a deu jugadors han estrenat el seu compte golejador, amb Javier Saviola com a líder amb tres dianes; quatre jugadors amb dos gols (Kluivert, Riquelme, Mendieta i Cocu), i cinc més amb una diana (Luis Enrique, Geovanni, Dani, Xavi i Rochemback).

Tal vegada allò que ha originat dubtes en el nou Barça és el sistema defensiu, especialment en els dos partits del Torneig d'Amsterdam, en què el Barcelona va encaixar sis gols (dos contra el Parma i quatre contra l'Ajax). Van Gaal ha atribuït aquests errors defensius a la manca d'adaptació al nou sistema, que implica un gran esforç defensiu dels interiors i també una forta pressió dels mitjapuntes. De tots els fitxatges, Mendieta i Riquelme han mostrat bones maneres i tal vegada el porter alemany Robert Enke és qui haurà de competir durament amb Roberto Bonano i el jove Víctor Valdés.

Per la seva banda, el davanter holandès Patrick Kluivert advertí que aquesta gran pretemporada no ha de dur la confusió al planter blaugrana i advertí sobre les diferències entre la còmoda victòria sobre el Newcastle (0-3) i el partit de l'eliminatòria de Champions contra el Legia de Varsòvia. «Serà diferent, perquè el conjunt polonès voldrà demostrar que té nivell», va indicar l'holandès. De totes maneres, Patrick Kluivert va destacar que cal «mantenir l'efectivitat davant el Legia i no encaixar gols».

+ VIST