Segueix-nos F Y T R

Helguera i Joaquín superen les molèsties

El defensa del Madrid i el migcampista del Betis entrenaren amb normalitat amb la resta de companys

| Las Rozas |

Els internacionals espanyols Iván Helguera i Joaquín Sánchez mostraren en la sessió matinal a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, clars símptomes de millora dels problemes isquiotibials i a l'abdomen que pateixen respectivament, que els feia ser dubtes per al partit d'anada davant Noruega i treballaren al mateix ritme que el grup. Iñaki Sáez rebé amb bona cara una notícia positiva. Helguera i Joaquín ja entrenen. I ho fan amb la mateixa intensitat que la resta d'internacionals.

El seleccionador espanyol dissenyà un entrenament d'hora i quinze minuts de durada, en la qual dividí l'equip per demarcacions del terreny de joc. Treball específic per a cada línia del camp per deixar-ho tot ben lligat a mesura que s'acosta la data marcada per a tots, el 15 de novembre.

Els internacionals afinaren les seves funcions principals. Els defenses realitzaren una feina intensa de col·locació, estratègia i refusos, amb el predomini de l'assaig del joc aeri, principal arma de Noruega, rival per una plaça en la pròxima edició de l'Eurocopa.

Iván Helguera estigué amb la resta de defenses internacionals. En el centre de la defensa entrenà al mateix ritme o s'esforçà al màxim en els salts, donant bons símptomes en la recuperació de les seves molèsties als muscles isquiotibials de la cuixa esquerra, que el passat dimarts estaven «tensos i amb perill de rotura», com explicava el metge de la selecció Genaro Borrás.

Els centrecampistes estigueren en contacte continu amb la pilota. Es familiaritzaren amb ella en els primers minuts, abans de passar a l'assaig d'estratègia amb contínues jugades per les bandes que culminaven amb precises centrades.

Joaquín començà tímid, però les seves bones sensacions li permeteren realitzar els mateixos exercicis que la resta d'extrems. Deixà una mostra de la seva rapidesa per banda i precisió en les centrades sense mostrar cap gest de dolor.

Així mateix, els davanters s'encarregaren d'afinar la punteria. Afusellaren Iker Casillas i Santiago Cañizares amb contínues rematades de tots els estils, baix l'atenta mirada d'Iñaki Sáez, que en diferents ocasions cridà als seus jugadors: «Vull gols, més gols. No s'ha de fallar cap rematada». Aquesta fou la frase més repetida d'un seleccionador que és conscient de la importància del partit de Mestalla.

+ VIST