Segueix-nos F Y T R

Volta a Espanya: Primera etapa mallorquina

Els corredors afrontaran 181 quilòmetres de pujades i baixades

| Palma |

Avui es disputa la primera etapa de les dues que s'han córrer a terres mallorquines, amb un recorregut que començarà i acabarà als carrers de Palma, i que compta amb 181 quilòmetres que es preveuen complicats .

Després de l'autèntica pallissa que els integrants de la serp multicolor es donaren ahir per tal d'arribar a l'Illa, avui els espera una jornada d'aquelles que els especialistes anomenen de «trencacames», i no és per a menys.

Tres ports de muntanya es creuaran al camí dels ciclistes als darrers seixanta quilòmetres d'etapa.

Seran el coll de la Batalla, de segona categoria i situat al quilòmetre 116, el coll del puig Major, que és el cim de Mallorca, de tercera (Km 130 de cursa), i, per acabar, el Port de Sòller (de segona categoria), situat a menys de trenta quilòmetres de l'arribada.

A més, es dóna la circumstància que avui es disputaran els darrers punts bonificats de la present edició de la Vuelta que estaran situats a Llucmajor (km 23), Manacor (km 63'5) i Sóller (145'5).

L'arribada serà al passeig marítim de Palma, on està situada la pancarta de meta està prevista per a les sis de l'horabaixa, sempre que els corredors mantenguin un ritme mitjà de 39 quilòmetres l'hora. Les característiques de la recta d'arribada són de 700 metres de suau revolt per després acabar amb una recta final de 300 metres aproximadament a l'altura de l'Auditòrium.

+ VIST