Segueix-nos F Y T R

Tyson deixa KO Botha en el quart assalt en un combat històric

L'excampió del món tombà el sud-africà al final del quart assalt d'una intensa brega

| Las Vegas |

L'excampió mundial Mike Tyson retornà per la porta gran al quadrilàter amb un espectacular KO al quart assalt al sud-africà François Botha, en una brega feta a l'hotel casino MGM Gran Garden de Las Vegas davant quasi 17.000 persones.

El desenllaç es produí quan restaven sis segons del quart assalt, quan Tyson aconseguí pegar una terrorífica dreta en ple rostre de Botha, que va caure fulminat com si l'hagués tocat un llamp.

El gegant blanc de 230 lliures intentà valentament posar-se dret, però la descàrrega rebuda era tan gran que, després de travelar, se'n va anar contra les cordes, on caigué cap per amunt.

Amb un ple complet en les quasi 17.000 localitats del Grand Arena de l'Hotel MGM i amb un públic televident estimat en quasi 40 milions de cases americanes, Tyson no decebé els qui esperaven d'ell alguna cosa extraordinària.

El primer assalt començà amb Tyson descarregant descomunals cops de puny de dreta molt ben esquivats per Botha amb una lleugera passa enrere. El major abast de l'africà obligà l'excampió a entrar en distintes ocasions amb el cap acotat i, quan restaven tres segons per finalitzar l'assalt, es produí un lleuger incident que pogué provocar la desqualificació d'ambdós púgils.

Durant un furiós cos a cos, Tyson agafà la mà esquerra de Botha, mentre aprofitava per colpejar el rival. Botha es va queixar en veu alta, però no perdé l'oportunitat i malgrat la intervenció de l'àrbitre Richard Steele, propinà dos bons cops de puny al rostre del rival. Quan sonà la campana, ambdós boxadors continuaven abraçats, Tyson sense voler amollar la seva presa i Botha insultant-lo a l'orella, per la qual cosa Steele va haver de demanar ajuda per separar un boxejador i l'altre. Aquesta feina requerí la presència d'un exèrcit de gegants guàrdies de seguretat.

«Vull barallar-me. Necessit fer el xou que tots esperen de mi, però no puc fer gaire via. Vull anar pas a pas fins tornar al lloc on era», va dir Mike Tyson després del seu espectacular triomf.

+ VIST