Segueix-nos F Y T R

Un gran homenatge per als nostres esportistes

Maria Antònia Munar presentà ahir de forma oficial el Museu de l'Esport de Mallorca

| Palma |

Conservar el patrimoni històric és el gran objectiu del Museu de l'Esport de Mallorca. Ahir, Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca, presentà el projecte en societat i es va comprometre, altre cop, a inaugurar el Museu, que s'ubicarà a la Misericòrdia, en l'actual legislatura. Munar, davant una nodrida representació del món de l'esport, explicà que el Museu neix amb l'objectiu de reconèixer «tots aquells esportistes que han passejat amb orgull el nom d'aquesta, la nostra terra».

La primera pedra del futur museu fou la donació dels primers objectes. Antoni Nicolau oferí a Munar la bandera mallorquina que lluí el seu vaixell Encís quan va fer la volta al món en solitari. Guillem Timoner va fer entrega de la bicicleta amb la qual Simó Febrer fou campió d'Espanya l'any 1914. El Museu comptarà també amb la medalla d'or que la nedadora Carme Guardia aconseguí en els 200 metres braça del Campionat d'Espanya l'any 1940, i el fusell de pesca submarina de Joan Gomis amb el qual obtingué el Mundial l'any 61. Així mateix, el regatista Pepote Ballester entregà a Munar la medalla d'or conquerida als Jocs Olímpics d'Atlanta.

La presentació del Museu fou especialment emotiva per a molts esportistes que es retrobaren amb vells companys. Mallorca és, certament, terra de campions, ja són 45 els campions del món que ha donat aquesta terra. A més, Mallorca compta amb més d'una cinquantena de campions d'Europa i més de dos-cents cinquanta campions d'Espanya. Es tracta, com explicà Munar, d'un elevadíssim percentatge de campions si consideram la població de Mallorca.

+ VIST