Segueix-nos F Y T R

Un procés electoral massa llarg i polèmic

El tennis balear intenta conèixer des de fa més d'un any el nom del nou president de la federació

| Palma |

El procés electoral per accedir a la presidència de la Federació Balear de Tennis ha tornat a quedar suspès. Dilluns, la Direcció General d'Esports detectava una sèrie de defectes en el calendari electoral presentat per la junta electoral federativa i returava el procediment. Aquesta nova «suspensió» ha indignat a totes les persones relacionades amb el món del tennis, que són les principals damnificades per la falta d'un president al capdavant de la Federació i pel perill que corren d'entrar en una «via morta». Els tres candidats a la presidència: Federico Delgado, Jimmy Amengual i Julià Montada han mostrat el seu malestar per aquest nou problema en el procés electoral. Però... qué és en realitat el que ha passat?

Les eleccions a la Federació s'haurien d'haver convocat i celebrat durant l'any 2000, any olímpic, que és quan ho feren la pràctica totalitat de federacions esportives de les Balears. El procés té una durada aproximada de tres mesos i si començàs ara una altra vegada, els resultats no es coneixerien fins el setembre, acabada ja la temporada tennística. Aquest és el fet que preocupa el tennis balear. Per Ordre del 17 de març del passat any, es convocaren eleccions per a la constitució de les assemblees i l'elecció dels presidents de les federacions esportives de les Balears.

Mentre que la majoria d'aquestes federacions es posaren en marxa, la de tennis no ho va fer així. La presentació de la documentació electoral necessària (calendari i cens electoral) per part de l'FBT es realitzà el mes d'octubre. Per què? L'antic president de la Federació, Federico Delgado, explicà que aquesta tardança vengué donada per les circumstàncies i perquè no ho va poder fer abans. «No és que convocàssim tard les eleccions "assegurava Delgado" el que passa és que la Direcció General d'Esports ens prohibí convocar les eleccions durant la temporada oficial de competició, és a dir, des de juny fins a setembre».

La situació des d'aquest moment fins al dia d'avui no ha deixat d'anar d'un despatx a un altre sense que ningú hi hagi trobat una sortida. Presentació de calendari, detecció de defectes en la documentació, presentació d'impugnacions o suspensió del procés han fet que ningú no vegi la llum al final de la fosca. Per la seva banda, la directora general d'Eesports, Joana Maria Petrus, va voler explicar que la Direcció ha «actuat com ha fet amb la resta d'eleccions de les altres federacions. Nosaltres hem complit».

+ VIST