Segueix-nos F Y T R

La complicada singladura cap a l'elit

Els germans Pampín xerren de les poques oportunitats que tenen els balears per triomfar a casa

| Palma |

Tothom diu que els productes balears són una debilitat pels illencs. Suposa una satisfacció per tothom que lo nostre agradi allà on va. No obstant això, en el camp esportiu i més concretament en el món de la cistella succeeix tot el contrari. En els darrers anys un grapat de jugadors illencs amb projecció han hagut d'emigrar a la península per intentar fer alguna cosa. Ningú no discuteix que allà tendran més oportunitats ja que hi ha més equips i competitivitat, però és que en moltes ocasions no tenen ni l'oportunuitat de demostrar-ho a les Balears.

El cas més rellevant i que més s'ajusta en aquesta situació és el d'Israel Pampín. El jugador, de 23 anys, juga a Redcom Airtel Porrinyo des de fa un any i mig i és una de les peces angulars d'aquest equip gallec de LEB 2 que enguany ha disputat la fase d'ascens a LEB. Pampín començà la seva carrera en el món del bàsquet a Sant Agustí, el col·legi en el qual estudià. Des d'allà passà al Patronat i posteriorment a Inca.

Entrar a formar part del club de es Raiguer en edat júnior li suposava anar en el millor mostrador per fer-se un nom en del bàsquet illenc... però per desgràcia per a ell no fou així. Els interminables minuts a la banqueta del club inquer provocaren la seva sortida de Mallorca per la porta de darrere. L'ostracisme en el qual havia caigut per gràcia de tres entrenadors obsesionats a fitxar jugadors de fora que no convenceren ningú, fou la causa de la seva emigració a terres gallegues després d'un any i mig.

Ara, Xavier pot viure la mateixa situació que li tocà aguantar al seu germà major. El futur del jugador i del seu club és de moment una incògnita. El projecte dels murers és ambiciós i intentaran fer tot el que estigui en les seves mans per pujar a EBA (sobretot després de la possible renúncia d'Alella). «No sé que faré, però és molt possible que em quedi a Muro, especialment si pujam. Sé que si això succeeix fitxaran gent de garanties i possiblement estaré condemnat a tenir un paper secundari... però ja ho veurem. Jo ja he viscut la situació», afegí Xavier.

+ VIST