Segueix-nos F Y T R

Alonso no suma

Kimi Raikkonen guanya a Hungaroring mentre que el líder del Mundial només pot ser onzè

| Hungaroring |

L'asturià Fernando Alonso (Renault) no pogué rememorar la primera victòria de la seva carrera esportiva en no sumar ahir el triomf en el circuit d'Hungaroring, com ja ho va fer fa dos anys, i fou el seu màxim rival, el finlandés Raikkonen (McLaren Mercedes), el que es va fer seu el Gran Premi.

El segon lloc fou per l'alemany Michael Schumacher (Ferrari), que pujà de nou al pòdium després de fer-ho per darrera vegada en el Gran Premi de França, i acabà tercer el seu germà Ralph Schumacher (Toyota). Alonso, líder del Mundial, es conformà amb un decebedor onzè lloc.

Amb els termòmetres a 32 graus centígrads i amb una temperatura en pista de 46 graus, es donà inici al Gran Premi d'Hongria, disputat al circuit d'Hungaroring, darrer premi abans de l'aturada que durarà fins al 21 d'agost, data en què se celebrarà el Gran Premi de Turquia.

El Gran Premi magiar començà malament per al pilot espanyol quan entrà a «boxes» després de la primera volta en topar el seu Renault amb el Toyota de Ralph Schumacher quan intentava avançar-lo, i trencà l'eix davanter del seu cotxe. L'alemany li va impedir el pas i Alonso no pogué fer res per evitar l'accident.

La cursa estigué dominada des del començament per un Michael Schumacher que controlà la primera posició fins a la volta 55, en la qual el «Kaiser» entrà a «boxes» i Montoya (McLaren-Mercedes) agafà el lideratge provisional. Raikkonen es mantenia tercer. En les següents voltes s'alternaren les posicions en els llocs capdavanters mentre Alonso era catorzè.

A 29 voltes del final Montoya abandonà la carrera per problemes mecànics i a quinze pel final el cap de la prova continuava igual. Kimi Raikkonen, líder, seguit dels germans Schumacher. A falta de vuit voltes les opcions de puntuar de Fernando Alonso eren pràcticament nul·les i «Iceman» anava directe cap a una victòria que només podia deixar escapar per problemes mecànics. Però el seu cotxe aquesta vegada aguantà i Raikkonen aconseguí sumar la sisena victòria de la seva carrera. El segon lloc fou per a Michael Schumacher i completà el pòdium el seu germà Ralph.

+ VIST