Segueix-nos F Y T R

L'Aqua Màgica tanca la plantilla amb el fitxatge del pivot Santiago Toledo

El tècnic Eloy Doce alaba el joc del canari i destaca la seva experiència en l'ACB

| Palma |

El Palma Aqua Màgica, de la LLiga LEB, ha tancat definitivament la seva plantilla per al curs 2005/06 amb l'incorporació del pivot canari de 32 anys i 2,11 metres d'alçada, Santiago Toledo.

El jugador, que ha fitxat per dues temporades, procedeix de l'Unelco Tenerife, equip en el qual ha militat les tres darreres temporades, i suplirà la baixa del català Francesc Cabezas. Santiago Toledo imposa respecte sota els taulells i pot resultar determinant en defensa i en el rebot, però també destaca pel seu bon llançament des de mitja distància. És també un jugador amb molta experiència en la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Després d'una etapa en les categories inferiors del Reial Madrid, jugà en diferents equips de l'ACB, com ara el Gran Canària i el Múrcia entre el 1994 i el 1998. L'any 1999 fitxà per l'equip Guialmi Estrelas da Avenida de Portugal i acabà la temporada en el Sassari de l'A2 italiana. Retornà a Espanya la temporada següent per a jugar en la Lliga LEB en la seva primera etapa en l'equip del Tenerife, durant la qual fou inclòs en el millor quintet de la competició amb unes mitjanes de 15,1 punts i 7,7 rebots per partit. Després d'un nou pas per la lliga portuguesa en l'equip del Porto la temporada 2001/02, inicià la seva segona etapa en el Tenerife, amb qui aconseguí l'ascens a la Lliga ACB la temporada 2002/2003. Els dos darrers anys ha jugat en la màxima categoria del bàsquet espanyol amb l'equip canari, però la seva aportació (4 punts i 2,6 rebots per partit) fou més aviat discreta. Així les coses, a l'Aqua Màgica tendrà una bona oportunitat per a reivindicar-se.

El tècnic del conjunt mallorquí, Eloy Doce, veu amb bons ulls el seu fitxatge i opina que «és un jugador amb molta experiència i està destinat a ser un home de pes dins del vestidor. La seva presència completarà el nostre joc interior, però també és un jugador amb bona mà des del tir exterior».

Santi Toledo, que el proper 15 d'agost es casarà a Las Palmas amb la popular jugadora de voleibol italiana Maurizia Cacciattori, s'incorporarà a la disciplina de l'Acua Màgica durant l'stage de pretemporada que l'equip illenc farà a Sierra Nevada del 16 al 25 d'agost.

+ VIST