L'equip mallorquí torna a quedar a les portes de la glòria en caure amb el Piacenza

PIACENZA 3
SON AMAR 2

PIACENZA: Marshall (20), Bravo (12), Cardona (9), Gbric (8), Bovolenta (8) i Simeonov (24) -equip inicial- Dutra (líber), Zlatanov i Rabezzana.

SON AMAR: Ruette (22), Moltó (6), Falasca (4), Porporatto (4), Antiga (12) i Freitas (13) -equip inicial- González (líbero) i Titarenko (3).

ÀRBITRES: Groenewengen (Holanda) i Biber (Ucraina). Mostraren targeta groga a Simeonov, en el cinquè parcial.

PARCIALS: 21-25 (21 minuts), 25-19 (22 minuts), 25-20 (20 minuts), 20-25 (21 minuts) i 15-9 (13 minuts).

El Club Voleibol Pòrtol Son Amar Palma va quedar ahir amb la mel als llavis després de perdre la final de la Top Teams Cup, antiga Recopa, a Palma en el cinquè set davant del Copra Piacenza. Els més de 2.000 espectadors que estibaven el Poliesportiu de Son Moix sortiren amb un gest de decepció després d'haver estat tan a prop de veure la victòria de l'equip de Marcelo Méndez.

El Son Amar Palma va començar el partit de forma arasadora, tal com havia fet durant tota la competició, en la qual havia guanyart els nou partits que havia jugat prèviament, i es va fer seu el primer set abans que els italians es ficassin al partit. Els palmesans dugueren la iniciativa en el marcador durant tot aquest primer set, que acabaren guanyant per 21-25, sobretot gràcies a l'efectivitat en la rematada de Sebastien Ruette i l'efectivitat defensiva de tot el conjunt.

Els problemes del Son Amar començaren en el segon set, quan l'equip italià va començar a desenvolupar el seu joc ofensiu, al qual no pogué respondre la defensa dels de Méndez fins al quart parcial. El Copra Piacenza va dominar i es va fer amb claretat amb la segona i tercera mànegues, 25-19 i 25-20, sobretot gràcies a l'efectivitat en atac de Simeonov i de Leonel Marshall, que finalment fou seleccionat com a millor jugador del torneig.

El Son Amar va reaccionar en el quart període i va tornar a imposar el seu ritme, dominant el set de principi a fi, 25-20, empesos des de la grada pel públic palmesà que no va deixar de donar suport a l'equip en cap moment.

El cinquè i definitiu set va començar de forma molt favorable al Son Amar, que es va avançar 0-2, però que va ser ràpidament contrarestat per un parcial de 5-0 dels italians, que poc a poc ampliaren la diferència i acabaren per guanyar el desempat per un clar 9-15, proclamant-se campions de la Top Teams Cup.

El Son Amar s'ha quedat per segon any consecutiu a les portes de la glòria, ja va perdre l'any passat la final de la Copa Confederacions a Son Moix contra el també italià Lube Macerata, i amb la impressió que estan un esglaó per sota dels italians, que demostraren ser un equip molt fort i complet en totes les fases del joc.