Segueix-nos F Y T R

Vaquer pot exigir a Grande 3 milions d'euros pel seu paquet accionarial

Té el compromís d'adquirir-les al preu que el vicepresident pagà

| Palma |

Tres milions d'euros són tres milions d'euros. Miquel Vaquer posseeix el quinze per cent de les accions del Reial Mallorca, però té els seus títols sindicats al president Vicenç Grande.

Fou així com Grande aconseguí el control accionarial del club. Ara bé, el vicepresident té el compromís ferm, i per escrit, que quan així ho desitgi Vicenç Grande es veurà obligat a comprar-li les seves accions. I ho haurà de fer pel valor de compra de les accions.

És a dir, que quan Miquel Vaquer vulgui pot obligar Grande que li compri el seu quinze per cent. En tot cas, Diari de Balears ha pogut saber que el vicepresident no té el mínim problema amb Vicenç Grande i que fa comptes, almanco de moment, perllongar la seva estada en el Reial Mallorca.

Ara bé, és ben possible que el dèficit generat obligui al final de l'exercici a fer una reducció del capital social del Reial Mallorca. És a dir, a reduir el valor nominal de les accions. Aleshores, els títols de Miquel Vaquer perdran valor. En qualsevol cas, el mateix vicepresident del Reial Mallorca confirmà ahir a Diari de Balears que el document que té firmat amb Vicenç Grande preveu que el preu de les seves accions sigui el de compra. Així per tant, Vaquer té sempre en el seu poder la possibilitat de vendre la seva participació en el Reial Mallorca i de fer-ho pels quasi tres milions d'euros que suposa el 14,90 per cent dels títols. Una eventual reducció del valor nominal de les accions no afectaria el pacte de Grande i Vaquer.

En qualsevol cas, la relació entre el president i el vicepresident és magnífica i no hi ha punts de discrepància seriosos. Grande mana, compta amb les accions de Vaquer i sempre ha respectat la figura del vicepresident, un home discret i poc amic del protagonisme.

Grande es va fer amb el control accionarial del Reial Mallorca al sindicar també les accions de Miquel Vaquer, que li atorguen més del 51 per cent del total.

+ VIST