Segueix-nos F Y T R

En joc el primer “gran” de l'any

El número 1 del món, Roger Federer, disputa l'Obert d'Austràlia davant un Andy Murray en plena forma que intentarà rompre l'hegemonia del seu rival

| Melbourne |

L'obert d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, posa avui punt final a dues intenses setmanes de tennis amb la final masculina, un interessant duel entre el dominador incontestable de l'esport de la raqueta, Roger Federer, i un dels joves valors que amenaça de trencar la seva hegemonia, Andy Murray.

Al Rod Laver Arena es disputarà a les 9.30 (hora d'aquí) el xoc entre els dos jugadors que sens dubte han merescut regnar enguany a Melbourne, després d'un periple en el qual han anat devorant rivals sense pietat.

D'una banda, apareix Federer, que l'any passat va impactar el públic australià i mundial amb les seves llàgrimes després de sucumbir davant Rafel Nadal, i que engunay ha endurit el seu joc i el seu discurs a la recerca del quart ceptre a Austràlia.

L'helvètic disputarà la 22a final d'un "gran" després d'arrossegar especialistes com Hewitt, Davidenko i Tsonga, tots impotents davant de la voracitat del número 1.

Federer se la juga a la final contra un l'altre tennista que ha passat com una piconadora pel torneig. Murray, botxí del lesionat Nadal en quarts, només ha cedit un set en tot el torneig, davant Marin Cilic a semifinals, i sembla preparat per conquerir a la fi el primer Gran Slam de la seva carrera.

Precisament aquesta pressió pot ser el major rival del britànic que, per joc i confiança, s'ha mostrat perfectament capaç de derrotar qualsevol rival. D'aquesta manera, el duel adquireix aspecte de partit enorme, entre l'insaciable gran campió i el prometedor aspirant a la fi decidit a pujar el darrer esglaó.

D'altra banda, varen començar els jocs mentals entre els dos jugadors. Murray desborda confiança i diu que té el joc per fer caure al número 1 del món, perquè ho ha fet sis vegades abans.

Per part seva, Federer creu que Murray pot tenir por escènica perquè mai no ha guanyat un Grand Slam i té la pressió afegida d'intentar donar a la Gran Bretanya el seu primer campionat de Grand Slam masculí en 74 anys.

"Ja sé que li agradaria guanyar el primer (Grand Slam) per al tennis britànic en... ¿150.000 anys?", va dir un bromista Federer. La pista decidirà quin dels dos tenen, finalment, més pressió. I qui la suporta millor.

Serena Williams derrota Henin (6-4, 3-6 i 6-2) i suma 12 Grand Slam

La tennista Serena Williams, número 1 del món, va guanyar ahir el cinquè trofeu individual en l'Obert d'Austràlia, després de derrotar la belga Justine Henin a la final de la competència. La nord-americana va guanyar per 6-4, 3-6 i 6-2 i va obtenir el seu títol número 12 de Grand Slam.

Henin jugava el seu segon torneig i primer Grand Slam des que tornà després de 20 mesos fora d'activitat. Williams va connectar 12 "punts directes" i 32 cops guanyadors, mentre que Henin va tenir moments que van fer recordar la guanyadora de set títols del Grand Slam, inclòs el mateix torneig australià el 2004, amb 28 cops guanyadors.

La belga, de 27 anys, va necessitar una invitació per entrar al torneig, però es va convertir en la segona jugadora convidada que arriba a una final de Grand Slam.