Segueix-nos F Y T R

MÉS i les generals

|

Sembla decidit que MÉS es presentarà a les eleccions generals del 26 de juny amb Podem. No és oficial, però seria ja una autèntica sorpresa que, finalment, MÉS apostàs per presentar-se en solitari o formant una coalició de caire nacional amb el Pi.

Un sector del PSM, que es mou entre la prudència i la covardia, calla i no diu res, però està encès amb la possibilitat de formar una aliança amb Podem.

Són gent del PSM de tota la vida, d'aquells que encara avui consideren que la lluita per la llengua pròpia és fonamental. No acaben d'entendre l'acord amb Iniciativa, tot i que valoren Fina Santiago. Encara avui no comprenen com és possible que la Conselleria d'Educació estigui en mans del PSOE. I tampoc entenen que Biel Barceló volgués ser conseller de Turisme. I hi ha alguns nomenaments que els deixaren bocabadats. Són crítics amb el partit perquè l'estimen i ja tenen clar que s'ha perdut una excel·lent oportunitat per consolidar una opció nacionalista i d'esquerres. Pensen que ha faltat autocrítica després de la sucosa pèrdua de vots a les darreres generals. I no es consolen gens quan els hi diuen que a les eleccions mai no s'han aconseguit bons resultats.

Estan, clar, contra un pacte amb Podem. I tenen por d'haver-se de decantar per l'abstenció. Els hi agradaria pensar que Bel Busquets enfortirà el PSM, però no se'n fien. Són pocs. O molts. Callen, no diuen res, però no dubtaran en donar suport al que agafi la bandera del PSM. Ufff. Pot ser gros!

+ VIST