Segueix-nos F Y T R

Crida a la "follia" lingüística durant la Nit de la Cultura de l'OCB

Foto dels premiats. | Teresa Ayua

| Palma/Alcúdia |

El president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, ha fet una crida a la “follia” lingüística durant la XXVIII Nit de la Cultura de l'entitat en què s'han entregat els Premis 31 de Desembre 2014.

Citant Ramon Llull, Mateu ha sentenciat que “el savi ens pot fer molta llum en temps de penombres com les actuals” i ha recordat la sentència lul·liana hi ha una saviesa del seny i una saviesa -més alta- de la follia. Per a l'alta vida de l'ànima, el seny solament serveix per a decidir quan cal llançar-se a la follia".

El president de l'entitat ha repassat els greuges lingüístics que es pateix des de què José Ramón Bauzá arribà al Govern, si bé en cap moment l'ha anomenat i ha anunciat que es posarà en marxa una campanya de sensibilització, “Conversem”, per recuperar “com més aviat millor la ruta de la naturalització lingüística”. I és que segons Mateu, “és temps de militància lingüística i de lluitar contra les mordasses”.

Tampoc ha faltat un record per un dels fundadors del Grup Blanquerna, Josep Maria Madrinyà, que morí fa uns mesos.

Actuacions musicals i homenatges a les efemèrides del 2015
L'Auditori d'Alcúdia, ple de gom a gom, ha estat enguany l'espai triat per a la Nit de la Cultura que un any més ha presentat Llorenç Cloquell.

La vetllada ha comptat amb l'actuació conjunta del baríton Lluís Sintes i del pianista A

Relacionat
+ VIST