Segueix-nos F Y T R

El Bisbat de Mallorca sanciona un prevere denunciat per abusos sexuals

|

El Bisbat de Mallorca ha emès un comunicat on exposa que ha finalitzat el procediment canònic administratiu penal contra el prevere Mn. Julià Cifre Vanrell, denunciat per abusos sexuals.

En el decret sancionador, el Bisbat assenyala «l'extraordinària gravetat del comportament que ha reconegut haver mantingut durant anys el sacerdot encausat, i ha estat provat en aquest procediment administratiu penal que les seves conductes impròpies han causat mal físic i psíquic a la víctima».

Per això, han estipulat les següents sancions:

  1. Mn. Julià Cifre haurà d'escriure una carta a la víctima disculpant-se per tot el dolor
    que li ha provocat.
  2. El decret exhorta al sacerdot a dur en endavant una vida apartada de retir, oració i
    penitència.
  3. Se li imposa, per tres anys, la prohibició de celebrar l'eucaristia en qualsevol lloc que no sigui en el seu domicili.
  4. L'encausat s'abstindrà a partir d'ara i en endavant d'entrar en contacte amb la
    víctima o els seus familiars.

El Bisbat de Mallorca ha manifestat «la seva petició de perdó a la víctima i la seva voluntat de continuar recolzant-la i acompanyant-la en el seu procés terapèutic, espiritual i
econòmic».

Han reiterat la seva «rotunda condemna a qualsevol tipus d'abús i violència contra les persones», amb la ferma intenció «de cercar sempre la veritat».

Finalment, i en línia amb el seu compromís de transparència, han insistit en la voluntat «de cooperar sempre i plenament amb les autoritats judicials de l'Estat per a facilitar la investigació judicial en aquest o qualsevol procés que s'hagi de dur a terme».

+ VIST