Segueix-nos F Y T R

La Policia Local de Palma discrimina els catalanoparlants en els cursos de formació

|

Fa uns mesos Francesc Ramis va rebre a casa la notificació d'una multa per part de la Policia Local de Palma. En la comunicació, li oferien la possibilitat de commutar la sanció econòmica per l'assistència a una acció formativa.

Ramis va sol·licitar aquesta possibilitat. Es va posar en contacte amb l'Escola de Formació de la Policia Local i —fent ús del dret que li garanteixen les lleis i el Reglament de normalització aprovat per l'Ajuntament l'any 1997— va sol·licitar rebre l'acció formativa en llengua catalana.

Aquest ciutadà va ser citat a fer el curs un dia d'aquesta setmana.

Un cop dins l'aula, quan ha vist que la sessió es desenvolupava íntegrament en espanyol, ha intervingut per a recordar que ell havia demanat rebre el curs en català. La persona que impartia aquesta formació li ha negat aquesta possibilitat i s'ha negat a complir el que marquen les lleis i el Reglament municipal.

Ramis ha anunciat que abandonava l'aula, a l'espera que el citin per a poder fer el curs en català. El funcionari que impartia la formació s'ha negat a expedir-li un certificat per a acreditar que s'havia presentat a la formació.

Un cas més de discriminació lingüística a Mallorca per part de les institucions pròpies. I de menyspreu a les persones que pretenen exercir els drets lingüístics. Que sapiguem, encara no governa la dreta ni l'extrema dreta.

+ VIST