Segueix-nos F Y T R

L'OCB qualifica d'atac a la llengua la decisió de la UIB i Educació de repartir les proves de la PBAU en català i castellà

|

L'Obra Cultural Balear ha qualificat «d'atac contra la llengua catalana» la decisió que han pres la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria d'Educació de fer el repartiment de les proves de la PBAU en català i castellà.

La històrica institució ha assegurat que aquesta decisió «va en contra de la Llei de Normalització Lingüística i del Reglament d'Usos Lingüístics de la UIB». El darrer 3 de juny, des de l'OCB ja van lamentar que es trencàs el funcionament normal d'aquestes proves «que sempre han garantit els drets lingüístics de tots els examinands».

Un total de 4.773 alumnes de les Balears estan duent a terme aquest dimarts, dimecres i dijous les proves de batxillerat per a l'accés a la Universitat. La comissió organitzadora de la prova, formada per representants de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i de la Universitat de les Illes Balears, ha decidit facilitar l'enunciat dels exàmens en català i castellà després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears admetés a tràmit un recurs presentat per l'entitat ultraespanyolista PLIS contra el sistema utilitzat fins ara.

+ VIST