Segueix-nos F Y T R

Espanyolitzar l'Ajuntament de Palma: L'extrema dreta vol modificar la normativa lingüística de Cort i acabar amb el palma.cat

| |

El regidor d'extrema dreta a l'Ajuntament de Palma Fulgencio Coll (VOX) ha explicat la proposta que el grup municipal presentarà al proper ple ordinari sobre la modificació de la normativa lingüística i la pràctica administrativa.

El militar expanyol ha argumentat durant una roda de premsa aquest dilluns que l'objectiu és que la ciutadania pugui «adreçar-s'hi i ser contestat» en castellà o català «sense necessitat de sol·licitud prèvia».

A més, dins d'aquesta proposta s'inclou l'espanyolització del domini del consistori perquè passi de palma.cat a palma.es.

De moment, la proposició es votarà a la Comissió del ple de l'Ajuntament, però des de VOX consideren que el PP li podria donar suport per una qüestió de «coherència amb les propostes presentades per ells sobre el mateix».

L'objectiu de l'extrema dreta: acabar amb el consens sobre la llengua pròpia

Per acord del Ple de dia 24 de setembre de 1987 va ser aprovat definitivament el Reglament de normalització lingüística de l'Ajuntament de Palma amb la finalitat d'establir el català, llengua pròpia i oficial, com la llengua usual de l’Administració Municipal i garantir el dret dels ciutadans d’adreçar‐se a l’Ajuntament de Palma en qualsevol de les dues llengües oficials i el d’obtenir resposta en la llengua emprada, si així ho sol∙liciten.

El Reglament, entre altres coses, estableix que es redactaran en català els escrits i les convocatòries, mesura que ja ha incomplert l'actual equip de govern del PP en introduir-hi el castellà.

A més, l'Ajuntament de Palma va habilitar l'any 2009 el domini .cat a la web del consistori després que la societat civil ho demanàs insistentment.

Cal recordar que el domini .cat representa la llengua i cultura catalanes i que, amb aquest domini, s'impulsa la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC.

+ VIST