Segueix-nos F Y T R

Educació diu que només un 10,3% de professors ha fet vaga

IES Madina Mayurqa aquest dematí. | Pere Bota

| Palma |

La Conselleria d'Educació ha xifrat en només un10,3% el professorat que en aquesta dissetena jornada de vaga no ha fet classe. La nota feta pública pel Govern assegura que "segons les dades enviades pels secretaris i els directors dels centres educatius seguint les instruccions de la Conselleria, un 10,3% dels professors registrats com a actius a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats han fet vaga avui, sumant en total 1.592 docents entre centres públics i concertats".

Quant a l’educació pública, ha fet vaga un 12,7% dels docents i un total de 1.448 professors. Per altra banda, a l’escola concertada és del 3,6% amb 145 docents en vaga.

Per illes a l’educació pública, a Mallorca dels 8.410 docents ha fet vaga el 17,2%, és a dir, un total de 1.448; a la resta d’illes no hi ha constància que hi hagi fet vaga cap docent.

Quant a l’escola concertada el seguiment de la vaga per illes és el següent: a Mallorca dels 3.604 docents han fet vaga un 4%, la qual cosa suposa 145; a la resta d’illes, de nou, no hi ha constància ara mateix que hi hagi fet vaga cap docent.

Un 46% segons l'Assemblea de Docents
El seguiment de la vaga que aquest divendres es duu a terme a Mallorca com a protesta pel tractament integrat de llengües (TIL) és d'un 46%, segons ha xifrat l'Assemblea de Docents.

Aquesta és la dissetena jornada de vaga indefinida convocada pels professors com a mesura de pressió contra la imposició del TIL a partir d'aquest curs escolar. A les Pitiüses, la vaga es reprèn aquest pròxim dilluns, 11 de novembre, també amb una aturada de 24 hores.

Relacionat
+ VIST