Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

Els docents es plantegen emprendre mesures legals: «No podem fer feina amb por»

Aplaudiment al director expedientat i a les quatre barres que imminentment quedaran excloses dels centres educatius. | Pere Bota.

| Palma |

Els professors reunits el passat dilluns en assemblea a Petra acordaren posar a disposició dels missers que els assessoren "tota la informació" per a que valorin si s'escau emprendre mesures legals "tant contra aquells que diàriament ataquen el col·lectiu, com contra les decisions polítiques que freguen la prevaricació", segons esmenta el portaveu dels professors en lluita, Guillem Barceló.

Aquest últim punt té a veure amb una suposada "amenaça" de més de 30 expedients que hauria fet el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, asseguren fonts del Comitè de Vaga.

Barceló ha parlat sobre la trobada de l'Assemblea de Docents de Mallorca que aplegà més de tres cents ensenyants per valorar la situació actual del conflicte educatiu, i especialment la pressió diària que segons afirmen pateix el col·lectiu docent, agreujada per l'últim expedient al director de l'IES Marratxí, Jaume March. Una pressió que també es deixa sentir en el dia a dia dels professionals amb "insults i calúmnies" als centres, per part de «diversos grups afins al govern Bauzá».

Explicacions a les famílies
Sobre la convocatòria d'una nova jornada de vaga pel dia en el qual s'haurien de reprendre les classes rere l'aturada nadalenca, Barceló afirma que "s
abem què suposa això per als nostres alumnes, i per a les famílies, i intentarem explicar les nostres raons per a què ens entenguin".

Sobre això, assegura que «no podem fer feina amb por i amb amenaces. A més, hem de mantenir el sentit de la solidaritat cap a un company -Jaume March- que ha estat expedientat per raons polítiques i amb la intenció clara d'atacar i coartar el legítim dret a la protesta per mitjà de la vaga».

Relacionat
+ VIST