Segueix-nos F Y T R

Educació no s'asseurà a negociar amb l'Assemblea de Docents perquè no veu "vàlida" la seva vaga

Imatge de la Sectorial d'aquest dijous. | Joan Torres

|

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha assegurat que "només reconeixem com a vàlida la vaga convocada pels sindicats". D'aquesta manera ha justificat Camps que la setmana que ve no cridi per negociar al Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents.

Cal recordar que durant la vaga indefinida del passat curs i els següents mesos en què s'intentà desencallar el conflicte a través de llargues reunions, el Comitè de vaga de l'Assemblea sí hi estigué present. Segons Educació, ara no veuen clara "jurídicament la convocatòria de vaga de l'Assemblea", ha explicat la menorquina durant la Mesa Sectorial d'Educació d'aquest dijous. Concretament a la convocatòria de vaga entregada per l'Assemblea durant l'inici del curs passat no hi posava "vaga indefinida", només "vaga" i uns dies concrets d'aturada, fet pel qual Educació veu com a invàlida l'aturada indefinida.

Camps, ha presidit la primera del nou curs Mesa Sectorial d'Educació en la qual s'ha donat compte, entre altres temes, de les reunions tècniques celebrades, durant el passat mes de juliol, sobre propostes de millores sociolaborals del personal docent amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'ensenyament, i de la sentència emesa pel TSJB sobre els serveis mínims de la vaga. Les sectorials normalment estan presidides pels directors generals i rarament per la consellera.

L'Assemblea de Docents
Des de l'Assemblea de Docents han explicat que després d'entregar la convocatòria de vaga el passat curs, els serveis jurídics de la Conselleria es posaren en contacte amb ells per aclarir alguns aspectes del document que entregaren. Segons Iñaki Aicart, portaveu de l'Assemblea, tota la documentació entregada a Educació està en ordre.

Relacionat
+ VIST