Segueix-nos F Y T R

Educació imposa el PTIL a 94 centres

Isern, Estarellas i Cerdà, durant la roda de premsa d'avui. | C. P.

|

La Conselleria d'Educació ha imposat el Projecte de Tractament Integrat de Llengües (PTIL) a 94 centres. Aquesta és una de les moltes xifres d'inici de curs que ha facilitat el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, durant la tradicional roda de premsa de cada setembre, que curiosament enguany no ha comptat amb la presència de la consellera, Joana Maria Camps.

A 31 de juliol, 94 claustres no havien aprovat “els aspectes educatius i de comprensió curricular”, segons Estarellas. En canvi, 174 sí que els havien aprovat, als quals cal sumar-hi 77 centres de la concertada. Cal recordar, que davant d'aquests 94 centres on el PTIL estava bloquejat pels claustres, Educació decidí a finals de juliol treure una resolució al BOIB on s'indicava que tot i que el claustre es mostres contrari al PTIL, calia aplicar el PTIL marcat des de la Comissió de Coordinació Pedagògica. És a dir, que tot i que aquests 74 centres no estaven d'acord amb el PTIL.

Adequació PTIL

Ara com ara encara hi ha 33 centres que tenen un PTIL inadequat, segons Estarellas i 74 que estan en tramitació, és a dir que els centres n'estan fent alguna modificació i estan pendents. És per això que el secretari autonòmic ha volgut concloure que “el 70% dels centres tenen equilibri lingüístic, el 9% inadequat i el 21% en tràmit”.

Relacionat
+ VIST