Segueix-nos F Y T R

El TSJIB vota avui si la farmàcia de Bauzá el fa incompatible

Pere Bota.

| Palma |

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha fixat per a aquest dimarts la deliberació i votació pel que fa a la demanda interposada pels grups parlamentaris PSOE i MÉS arran de la suposada incompatibilitat del càrrec de president del Govern per part de José Ramón Bauzá amb la gestió de negocis privats, entre els quals hi ha una farmàcia a Marratxí.

Segons fonts de la màxima instància judicial de les Illes, la Sala del Contenciós-Administratiu notificà aquest divendres una providència per a fixar el dia de la deliberació, a partir del qual es disposarà legalment d'un termini de deu dies per a dictar sentència.

Ja el passat mes de desembre, el TSJIB va votar per majoria de tres a dos a favor de la legitimitat de la demanda plantejada, després que la Sala desestimàs les al·legacions que va presentar el màxim mandatari autonòmic contra la interlocutòria que declarava legítima la demanda.

Els magistrats Gabriel Fiol, Pablo Delfont i Fernando Socías asseveraven que «no es pot negar interès legítim» als 24 diputats del Parlament que van interposar la demanda per a qüestionar si Bauzá ha incorregut en una incompatibilitat, «per la senzilla raó que són els electors per al seu nomenament» en virtut de la Llei Orgànica de l'Estatut d'Autonomia de Balears.

Va ser el 24 de juliol del passat any quan el bloc de l'oposició va interposar la demanda contra Bauzá per una possible «incompatibilitat» en el càrrec en ser titular d'una oficina de farmàcia i administrador de dues empreses privades.

Relacionat
+ VIST