Segueix-nos F Y T R

L'oposició topa amb l'immobilisme de Bauzá, qui nega el diàleg als docents

Part de la bancada socialista i els econacionalistes -de verd-, durant el minut de silenci que ha obert l'última sessió del curs polític al Parlament. | Jaume Morey.

| Palma |

Els grups de l'oposició al Parlament, PSIB i MÉS, han topat amb la postura inflexible del president José Ramón Bauzá, negant-se a dialogar amb els representants de la comunitat educativa lluny dels fòrums sectorials on l'interlocutor és la conselleria d'Educació.

En concret, els portaveus dels grups d'esquerres i els diputats no adscrits que no pertanyen al grup popular han demanat la paraula per expressar novament la reivindicació de diàleg, la qual cosa no ha estat acceptada pel PP, en veure-hi una estratègia d'"assetjament", basada en embrutar el bon nom del president. Per això, tots aquests diputats han alçat cartells amb el lema 'Diàleg ja' i els han col·locat en els seus escons.

El 'no' ha estat novament la resposta de l'Executiu i el grup que el sustenta a la petició que ahir registraren els seus rivals polítics, pel que fa a una reunió amb Bauzá, per a requerir-li una vegada més, la necessitat que s'assegui a negociar amb tots els sectors de la comunitat educativa, com a fórmula per a aturar la vaga de fam de Jaume Sastre, i també, per tal d'apaivagar el conflicte que encara ara roman encès als centres de les Illes.

Tot i l'immobilisme del Govern, l'acció de Sastre ha estat més present que mai a l'Hemicicle, i per exemple, la diputada socialista Cristina Rita l'ha esmentat a l'inici de la seva pregunta a la consellera del ram, Joana Maria Camps, exigint un pic més "diàleg".

Violència
La sessió del Parlament, l'última del curs polític, ha començat amb un minut de silenci dels diputats en record a l'última víctima de violència masclista a Balears, una dona de 45 anys assassinada aquest dilluns a Sóller pel seu exmarit, un home de 48 anys que després s'ha suïcidat.

La Cambra balear s'ha afegit així a declaracions de rebuig del desgraciat fet, emeses ahir per la Delegada del Govern central a Balears, Teresa Palmer, i de la presidenta del Parlament, Marga Durán.

Aquesta és la segona mort per violència de gènere enguany a les Illes. La víctima, Maria Rosa Martínez Deyà, s'havia separat del seu agressor feia un mes i tenia dues filles petites.

Relacionat
+ VIST