Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] La irònica intervenció de Miquel Ensenyat al Parlament en què critica el secessionisme lingüístic de Pablo Casado

|

El president del PP espanyol, Pablo Casado, es va apuntar al secessionisme lingüístic en el seu discurs durant la clausura del 16è Congrés del PP de les Balears quan va afirmar que a les Balears «no parlau català, parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

Aquest discurs negacionista de la unitat de la llengua no va deixar ningú indiferent i Casado va obtenir una allau de rèpliques a les xarxes socials i també per part de partits i institucions.

Fins i tot, la nova presidenta del PP a les Balears, Marga Prohens, va haver de fer alguns aclariments sobre les malintencionades paraules de Casado respecte a la llengua pròpia de les Balears.

Ara ha estat el torn de Miquel Ensenyat, de MÉS per Mallorca, qui ha aprofitat la seva intervenció al Parlament per a ironitzar sobre aquest secessionisme lingüístic que promulga Pablo Casado: «Per part del Partit Popular ha intervengut la senyora Durán i ho sol fer la senyora Marí, i jo passava pena perquè com que la senyora Marí parla eivissenc i va venir el senyor Casado i ens va dir que aquí no parlàvem el mateix, per ventura no ens entendrem. Però bé, després ha parlat la senyora Triay, que ve de Menorca, i l'he entesa. Xerren com un mallorquí un poc més clar. A Eivissa xerren un mallorquí un poc més valencià. Però ens entenem. Estic content que, tot i parlar diferents llengües, ens entenem. Crec que qui no ens entenem som els malloquins, que ve qualcú de fora i ens diu unes pardalades immenses i damunt li feim mamballetes».

+ VIST