Segueix-nos F Y T R

Bauzá assegura a l'Assemblea de Docents que “no es mourà” del trilingüisme

José Ramón Bauzá, president del Govern, ha parlat dissabte amb Guillem Barceló, portaveu de l'Assembla de Docents, ha l'aeroport de Maó. | Assemblea de Docents

| Palma |

José Ramón Bauzá, president del Govern, ha tingut aquest dissabte el primer contacte directe amb l'Assemblea de Docents. La trobada, però, no ha estat cap reunió concertada i menys encara una recepció formal al Consolat de Mar. Ha estat una trobada casual i fortuïta amb Guillem Barceló, portaveu de l'assemblea, a l'aeroport de Maó.

Barceló ha explicat a dBalears que, aprofitant que els dos havien coincidit en la terminal de vol cap a Mallorca, s'ha acostat a Bauzá i l'hi ha demanat per poder parlar uns minuts. “He demanat a Bauzá si feia comptes escoltar els docents i agafar les regnes per resoldre el conflicte educatiu, ell m'ha respost que estava disposat a parlar de trilingüisme però que no es mouria de la seva posició”.

Barceló, en aquest sentit, ha expressat a Bauzá que caldria ser “més realistes” i comprovar com el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) “no s'aplica correctament” així com molts centres “viuen una situació conflictiva”. “Ell ha respost que aquesta situació es dóna perquè volem i que les urnes, amb la majoria absoluta, li demanaren aquest canvi”, ha explicat el docent.

En aquest sentit, Barceló ha retret a Bauzá que el programa electoral del PP no contemplava el projecte del TIL, sinó només la lliure elecció de llengua. “Bauzá ha afirmat que el compromís és garantir el coneixement del català, castellà i anglès; i encara que li he recordat que les proves avalen que el coneixement del català i castellà són equiparables, m'ha respost que és una qüestió d'hores”.

Decret de màxims
Barceló assegura, així, que Bauzá ha defensat la igualtat d'hores en idiomes amb arguments com que “els nins de Balears no saben castellà” o que “cal acabar amb la immersió lingüística perquè no és un decret de mínims, sinó de màxims”.

El docent, que ha conversat amb Bauzá durant uns 15 minuts, ha afirmat que el president s'ha mostrat “molt poc empàtic, sense deixar entreveure cap gest d'acostament”. En relació a la vaga de fam de Jaume Sastre, el docent ha dit que el president ha reiterat que ell “només es deu a les urnes”, que els professors tenen part de culpa en el conflicte i que si no es ressol la situació “és perquè els docents no volem”.

Barceló ha reiterat que l'Assemblea de Docents ja no considera a Joana Maria Camps, consellera d'Educació, una interlocutora vàlida en el conflicte, reclamant que ell es faci càrrec de la situació. “Bauzá ha respost que no, que és la consellera qui s'ha d'encarregar del conflicte i ha reiterat el seu compromís amb el TIL”, ha explicat Barceló. En aquest sentit, demanat per un possible calendari de progressivitat, el president ha respost, segons el docent, que “no podem perdre més temps”.

Relacionat
+ VIST